torstai 26. huhtikuuta 2012

Valtio kiinnostavin työnantaja

Tuoreen tutkimustuloksen mukaan valtio on ehkä hieman yllättäen suomalaisten mielestä kiinnostavin  työnantaja. Viestintätoimisto T-Median kevään aikana tekemän selvityksen perusteella suomalaiset arvostavat tällä hetkellä valtion ykköseksi 155 työnantajan joukosta.

Tulos ilahduttaa, joskin on yllättävä siinä mielessä, että pitkään on puhuttu siitä, kuinka julkinen sektori ei pysty kilpailemaan työvoimasta yksityisen sektorin kanssa. On väitetty, että yksityinen sektori vie parhaat osaajat.

Tulokseen vaikuttaa ehkä osaltaan se, että valtion työpaikkojen määrä on viime vuosikymmenen aikana vähentynyt kovaa vauhtia. Toimintoja on runsaasti yksityistetty ja valtion työntekijät siirtyneet sen myötä yksityisten työnantajien palvelukseen. Muutoksiin on liittynyt epävarmuutta niin työsuhteiden kuin niiden ehtojen pysyvyydestä. Moni kaipaa vanhoja hyviä aikoja valtion pitkästä joskin kapeasta leivästä.

Valtiolla ei ole tarjota ylimääräisiä tulosbonuksia tai muitakaan palkitsemisen muotoja  työntekijöiden sitouttamiseksi ja työssä pysyttämiseksi. Työpaikoilla ei ole flippereitä tai ilmaisia cokiksia., mutta sellaisiin ei ole tarvettakaan. Kohtuullinen palkka ja varmuus työsuhteen jatkumisesta riittävät jo pitkälle. Sen lisäksi , kun työmäärä on oikeassa suhteessa ja pääsee vaikuttamaan omaan työhönsä niin mitä muuta sitä osaa enää toivoakaan. Huolehditaan siitä, että nämä perusasiat ovat kunnossa myös tulevaisuudessa ja ei vain valtiolla vaan myös muilla työpaikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti