perjantai 24. toukokuuta 2013

Ulosotossa tehdään pitkää työpäivääOikeusministeriö on tehnyt ulosottovirastoille ja niiden henkilöstölle kyselyn työajoista. Kysely tehtiin  erikseen työaikalain piirissä oleville ja työajattomille.

Työajattomista kolmasosa ilmoittaa selviävänsä työviikosta alle 40 tunnin. Kaksi kolmasosaa työntekijöistä kertoo käyttävänsä töihin aikaa 40 tuntia tai sen yli. Hieman yli puolet työntekijöistä selviää työviikosta 40-45 tunnin työajalla. Kymmenen prosenttia käyttää työhön 45-50 tuntia viikossa ja noin viisi prosenttia kertoo käyttävänsä aikaa vielä enemmän.

Työaikalain piiriin kuuluvien työntekijöiden osalta kysely tehtiin virastoille ja virasto vastasi koko henkilöstön puolesta.

Yllättävää oli, että työaikalain piirissä olevien osalta 9 virastoa 22:sta ilmoitti, että heillä saatetaan tehdä tai tehdään ns.harmaata työtä. Tällöin kyse on työaikaseurannan ulkopuolel la tehdystä työstä, jota ei korvata.

Liukuva työaika on käytössä lähes kaikissa virastoissa. Käytännöt vaihtelevat suuresti virastoittain sen osalta, kuinka paljon kellokortilla saa olla plussaa. Enimmillään saldoa voi olla 31-40 tuntia. 17 virastoa 22:sta leikkaa ylityötunnit säännöllisin väliajoin ja vain 11 virastoa 19:sta hyvittää leikatut tunnit virkamiehelle.

Harvassa virastossa on käytössä liukuvan työajan lisäksi muita työaikajoustoja. 16 virastoa 22:sta ilmoittaa, että ei aio näillä näkymin ottaa käyttöön muita työaikajoustoja. Työaikapankkia ilmoittaa käyttävänsä yksi virasto.

Etätyön osalta viisi virastoa ilmoittaa, että virastossa on mahdollista tehdä etätyötä. Tämän lisäksi viisi virastoa ilmoittaa suunnittelevansa etätyön käyttöönottamista.

Vastaukset näyttäisivät vahvistavan sitä käsitystä, että henkilöstö ei ole samassa asemassa ulosoton hallinnonalalla. Työntekijöiden saamat edut ja toisaalta oikeudet ja velvollisuudet vaihtelevat sen mukaan millaisia käytäntöjä virastoissa on.

3 kommenttia:

 1. Hei Harri
  Osaatko kertoa ulosoton määräaikaisuuksista ja niiden tulevaisuudesta. Onko huhut totta, että enää otettaisiin henkilöstöä ainoastaan määräaikaisiin virkoihin? Tämähän tarkoittaisi sitä, että työntekijä voidaan pistää pihalle heti jos siltä alkaisi tuntumaan. Mitä luottamusmiehet ovat tekemässä asialle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys !

   Kiitos kysymyksestä.

   Pitää paikkaansa, että VVV on ohjeistanut virastot rekrytoimaan rakenneuudistuksesta johtuen uudet työntekijät määräaikaisina. Perusteeksi on kerrottu, että tulevaisuudessa saatetaan tarvita vähemmän väkeä ja määraikaisten kohdalla vähennys on helpompi toteuttaa.

   Olen itse sitä mieltä, että pelkkä suunnitteilla oleva organisaatiomuutos ei riitä määräaikaisuuden perusteeksi. Olen tämän myös valtakunnanvoudille todennut.

   Luottamusmiehet tarkastelevat virastoissa määräaikaisuuksien perusteita tapauskohtaisesti ja jos peruste ei ole kestävä niin siihen puututaan.

   Määräaikaisten kannattaa ehdottomasti liittyä ammattijärjestön jäseneksi, koska heidän kohdallaa tulevaisuus näyttää tällä hetkellä epävarmalta.

   Harri

   Poista
 2. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
  takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
  Jumala siunatkoon teitä.

  VastaaPoista